01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: mąka owsiana, mąka pszenna, jajko, mleko, banan, cukier trzcinowy, ekstrakt waniliowy, soda oczyszczona, sól, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, dla mam karmiących
Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne
Data wpisu: 06.08.2014 Nr katalogowy: KS100135 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
W misce dokładnie wymieszać: oba rodzaje mąki, sodę oczyszczoną, sól, mleko, jajko, ekstrakt waniliowy oraz cukier (nie jest konieczny). Banana obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta i ponownie delikatnie wymieszać. Za pomocą chochelki lub łyżki formować placuszki, smażyć na oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placków. Po usmażeniu odsączamy placuszki z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 6-8 placuszków wielkości jak na załączonych zdjęciach.
Dodatkowe informacje:
Placuszki owsiane z bananami to kolejne danie z cyklu - podaj je domownikom a nim się obejrzysz to niczego nie będzie na stole :) Idealne na śniadanie lub ciepły podwieczorek, dzieci będą nim zachwycone a dorośli poczują się jakby wrócili do lat szczenięcych. Niewątpliwą zaletą wszelkich placuszków, gdzie głównym składnikiem jest np. mąka owsiana lub gryczana jest to, że są bardzo sycące.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com