01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: cukinia, jajka, mąka pszenna, szczypiorek, natka pietruszki, soda oczyszczona, sól, pieprz, ewentualnie czosnek, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: dania obiadowe, inne
Data wpisu: 24.07.2014 Nr katalogowy: KS100127 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeśli nie mamy młodej cukinii, to przed starciem na tarce powinno się ją obrać i usunąć pestki. Do startej cukinii dodać spienione jajka i wymieszać. Następnie dodać mąkę z sodą oczyszczoną i delikatnie wymieszać, dodać natkę pietruszki, szczypiorek i połączyć składniki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ewentualnie czosnkiem. Placki smażyć na rozgrzanym oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placków. Po usmażeniu odsączamy placki z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodatkowe informacje:
Do placków z cukinii wyśmienicie pasuje sos paprykowy lub sos przygotowany z jogurtu greckiego, koperku, ogórka i czosnku. Smacznego!
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com