ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Twarożek wiosenny (Nowalijki)

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ser biały, rzodkiewki, ogórek zielony, szczypiorek, jajka, jogurt naturalny, sól, pieprz.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: dodatki do pieczywa, śniadanie

 

Data wpisu: 26.04.2014

Nr katalogowy: KS100105

 

twarożek wiosenny


Składniki i proporcje:

  • 25 dag sera białego
  • 3 jajka
  • kilka rzodkiewek
  • 1 ogórek zielony
  • pół pęczka szczypiorku
  • kilka łyżek jogurtu
  • sól
  • pieprz

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • garnek
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • 100105-twarozek_wiosenny-fot1a

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. W miseczce rozgnieść widelcem ser biały. Ogórek obrać i pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Do sera białego dodać jajka, ogórek, rzodkiewki, szczypiorek oraz kilka łyżek jogurtu - całość delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodatkowe informacje:

Zbliża się maj - właśnie o tej porze roku Babcia serwowała nam tak przygotowany twarożek, który nosił u nas miano nowalijek :). Zapraszam do wypróbowania jednego ze smakuówmojego dzieciństwa!


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy