ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Pieczone udka z kurczaka

Czas przygotowania: powyżej 60 minut

Składniki: udka z kurczaka, vegeta, czosnek granulowany, majeranek, sól, pieprz, masło, olej.

Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących

Kategoria: dania obiadowe, dania mięsne

 

Data wpisu: 24.04.2014

Nr katalogowy: KS100101

 

pieczone udka z kurczaka


Składniki i proporcje:

  • udka z kurczaka (2 udka na osobę)
  • domowa vegeta lub vegeta natur
  • czosnek granulowany
  • dużo majeranku
  • sól
  • pieprz
  • około 0,5 kostki masła (przy dużym naczyniu żaroodpornym)
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • patelnia
  • duże naczynie żaroodporne z pokrywką
  • 100101-pieczone_udka_z_kurczaka-fot1a

Przygotowanie:

Udka z kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz vegetą. Odstawić na jakiś czas aby udka przeszły smakami przypraw a następnie smażyć je krótko do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Udka przekładać do naczynia żaroodpornego, jeśli udek jest dużo - należy je układać warstwami. Każdą z warstw posypać sporą ilością majeranku. Na koniec na ułożone udka wyłożyć plasterki masła a do naczynia żaroodpornego wlać szklankę gorącej wody. Przykryć naczynie i piec udka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez 70-90 minut.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy