ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Roladki z kurczaka

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: piersi z kurczaka, pietruszki, seler, por, jajka, koperek, natka pietruszki, bułka tarta, mąka pszenna, olej, masło, sól, pieprz, czosnek granulowany.

Dieta: bez ograniczeń

Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe

 

Data wpisu: 20.03.2014

Nr katalogowy: KS100096

 

roladki z kurczaka


  • 100096-roladki_z_kurczaka-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 3 duże pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 pietruszki
  • 0,5 selera
  • 2 jajka
  • 0,5 pęczka koperku
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • tłuczek do mięsa
  • folia spożywcza
  • obieraczka
  • deska do krojenia
  • garnek
  • sitko
  • naczynie żaroodporne
  • folia aluminiowa
  • 100096-roladki_z_kurczaka-fot2a

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć a następnie przekroić wzdłuż na pół, dzięki temu uzyskamy 6 kawałków mięsa. Każdy z kawałków mięsa należy roztłuc przez folię spożywczą po czym oprószyć solą i pieprzem. Warzywa umyć, obrać i pokroić w ok. 10-15 cm słupki. Zagotować wodę w garnku i obgotować pietruszkę oraz seler przez 6 minut, odsączyć na sitku i ostudzić. Ponownie zagotować wodę w garnku i obgotować pora przez 1 minutę, odsączyć na sitku i ostudzić. Na każdy kawałek piersi z kurczaka położyć po kilka słupków warzyw, pół łyżeczki masła, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso zwinąć w roladkę  tak, aby warzywa wystawały z dwóch stron. Posiekać drobno koperek oraz natkę pietruszki. Roladki panierować w mące, następnie w jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z koperkiem oraz natką pietruszki. Roladki smażyć na rozgrzanym oleju do czasu aż uzyskają złoty kolor. Następnie należy przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni C przez około 12-15 minut.

Dodatkowe informacje:

Przepis na te smakowite roladki pochodzi z Inspiracji tygodniowych Biedronki, został przeze mnie nieco zmodyfikowany.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji