ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Pieczony indyk

Czas przygotowania: powyżej 60 minut

Składniki: filet z indyka, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz czarny mielony, sól, olej.

Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących

Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe, dodatki do pieczywa

 

Data wpisu: 12.03.2014

Nr katalogowy: KS100092

 

pieczony indyk


Składniki i proporcje:

  • 0,8 kg fileta z indyka
  • 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskich
  • 2-3 ząbków czosnku
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • wyciskacz do czosnku
  • patelnia
  • naczynie żaroodporne
  • 100092-pieczony_indyk-fot1a

Przygotowanie:

Indyka natrzeć solą, pieprzem czarnym a następnie wyciśniętym czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Mięso odstawić na minimum godzinę. Po tym czasie obsmażyć na rumiano z każdej strony na oleju. Tak przygotowanego indyka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 75 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 2h-2,5h. Sprawdzić pod koniec pieczenia czy indyk nie jest surowy - np. poprzez nakłucie widelcem. Tak przygotowany filet indyka świetnie sprawdza się w roli dania obiadowego jak i wędliny do kanapek.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji