01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Składniki: filet z indyka, zioła prowansalskie, czosnek, pieprz czarny mielony, sól, olej.
Dieta: bez ograniczeń, dla mam karmiących
Kategoria: dania mięsne, dania obiadowe, dodatki do pieczywa
Data wpisu: 12.03.2014 Nr katalogowy: KS100092 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Indyka natrzeć solą, pieprzem czarnym a następnie wyciśniętym czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Mięso odstawić na minimum godzinę. Po tym czasie obsmażyć na rumiano z każdej strony na oleju. Tak przygotowanego indyka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 75 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu przez około 2h-2,5h. Sprawdzić pod koniec pieczenia czy indyk nie jest surowy - np. poprzez nakłucie widelcem. Tak przygotowany filet indyka świetnie sprawdza się w roli dania obiadowego jak i wędliny do kanapek.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com