ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Pikantne placki dyniowe

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: miąższ z dyni, ser kozi lub ser pleśniowy lub ser feta, jajka, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, olej.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: śniadanie, dania obiadowe, inne

 

Data wpisu: 09.02.2014

Nr katalogowy: KS100082

 

pikantne placki dyniowe


Składniki i proporcje:

  • 25 dag miąższu z dyni
  • 10 dag sera koziego lub sera pleśniowego lub sera feta
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżek mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • tarka
  • mikser
  • 2 miski
  • patelnia
  • 100082-pikantne_placki_dyniowe-fot1a

Przygotowanie:

Oddzielić żółtka od białek. Miąższ dyni zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać mąkę, żółtka oraz rozdrobniony ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ubić pianę z białek i dodać do masy dyniowej - delikatnie połączyć składniki za pomocą łyżki. Niezbyt duże placki smażyć na rozgrzanym oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placków. Po usmażeniu odsączamy placki z tłuszczu na ręczniku papierowym.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy