01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: miąższ z dyni, ser kozi lub ser pleśniowy lub ser feta, jajka, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska
Kategoria: śniadanie, dania obiadowe, inne
Data wpisu: 09.02.2014 Nr katalogowy: KS100082 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek. Miąższ dyni zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać mąkę, żółtka oraz rozdrobniony ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ubić pianę z białek i dodać do masy dyniowej - delikatnie połączyć składniki za pomocą łyżki. Niezbyt duże placki smażyć na rozgrzanym oleju, bez przykrycia, na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placków. Po usmażeniu odsączamy placki z tłuszczu na ręczniku papierowym.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com