01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: jabłka, wiórki kokosowe, aromat waniliowy, cukier.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: przetwory, dodatki do pieczywa, śniadanie
Data wpisu: 16.12.2013 Nr katalogowy: KS100054 |
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki. Jabłka przełożyć do garnka i dusić do czasu, gdy jabłka się rozpadną a całość powoli zacznie gęstnieć. Dodać wiórki kokosowe oraz cukier do smaku . Na koniec można dodać nieco aromatu waniliowego ale trzeba bardzo uważać aby nie przesadzić z jego ilością. Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych lub wypieczonych w piekarniku słoików, od razu zakręcać. Pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki odstawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com