ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Konfitura jabłkowo-kokosowa

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: jabłka, wiórki kokosowe, aromat waniliowy, cukier.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących

Kategoria: przetwory, dodatki do pieczywa, śniadanie

 

Data wpisu: 16.12.2013

Nr katalogowy: KS100054

 

konfitura jabłkowo-kokosowa


Składniki i proporcje:

  • 2 kg jabłek
  • około 4 łyżek wiórków kokosowych
  • aromat waniliowy do smaku
  • cukier do smaku

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • deska do krojenia
  • obieraczka
  • większy garnek na konfiturę
  • garnek do pasteryzacji
  • słoiki o pojemności około 0,3 l
  • ściereczki kuchenne
  • 100054-konfitura_jablkowo_kokosowa-fot1a

Przygotowanie:

Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki. Jabłka przełożyć do garnka i dusić do czasu, gdy jabłka się rozpadną a całość powoli zacznie gęstnieć. Dodać wiórki kokosowe oraz cukier do smaku . Na koniec można dodać nieco aromatu waniliowego ale trzeba bardzo uważać aby nie przesadzić z jego ilością. Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych lub wypieczonych w piekarniku słoików, od razu zakręcać. Pasteryzować na mokro w garnku wyłożonym ściereczką przez 15 minut. Po zakończeniu pasteryzacji słoiki odstawić do góry dnem i przykryć ściereczką aż do wystygnięcia.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy