01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: poniżej 30 minut
Składniki: masło lub margaryna, cukier trzcinowy, syrop klonowy lub miód, płatki owsiane, imbir w proszku, płatki migdałowe.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 10.08.2014 Nr katalogowy: KS100136 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Na małym ogniu podgrzać powoli masło, cukier oraz miód lub syrop klonowy, dokładnie wymieszać aż do uzyskania gładkiej masy, następnie dodać płatki owsiane oraz imbir. Dokładnie razem wymieszać. Powstałą masę przełożyć do blaszki wysmarowanej masłem lub margaryną i delikatnie "uklepać" ręką, warstwa płatków powinna mieć minimum 5 mm. Posypać płatkami migdałowymi i ponownie delikatnie przyklepać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C z włączoną funkcją termoobiegu i piec około 15-20 minut, do lekkiego zrumienienia. Kroić po wystudzeniu.
Dodatkowe informacje:
Przepis na crunch pochodzi z książki Elizy Mórawskiej - White Plate słodkie. Jest to rewelacyjna, szybka do przygotowania przekąska, szczególnie gdy mamy ochotę troszkę połasuchować :)
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Wyglądają przepysznie... Na fali noworocznych postanowień i zamiaru wprowadznia zmian w swoim jadłospisie chyba przygotują sobie takie pyszności. Zdrowe słodkości to lubię Jeśli używasz miodu to polecam doskonałe miody z Podkarpacia http://sklepmiodek.pl/