ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Naleśniki amerykańskie

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: mąka, mleko, olej, cukier, jajka, proszek do pieczenia, sól.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: śniadanie, ciasta i desery, dania obiadowe, inne

 

Data wpisu: 21.11.2013

Nr katalogowy: KS100009

 

Naleśniki amerykańskie


  • 100009-nalesniki_amerykanskie-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej (używam mąki tortowej)
  • 1,25 szklanki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 2 duże jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej do smażenia

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • miska
  • patelnia
  • ręczniki papierowe
  • 100009-nalesniki_amerykanskie-fot2a

Przygotowanie:

Wszystkie składniki starannie wymieszać i smażyć na oleju średniej wielkości placuszki. Smażyć bez przykrycia na średnim ogniu do czasu zrumienienia się placuszków. Po usmażeniu odsączmy naleśniki z tłuszczu na ręczniku papierowym. Z podanej ilości składników uzyskujemy około 9 naleśników wielkości jak na załączonych zdjęciach.

Dodatkowe informacje:

Naleśniki amerykańskie powinno się podawać z syropem klonowym. U mnie zazwyczaj co naleśnik to inny dodatek - a to syrop klonowy, a to konfitura wiśniowa, a to dżem morelowy - w zależności od upodobań.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy