01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: soczewica, marchewki, pietruszki, por, seler, czosnek, sól, pieprz, curry, papryka słodka w proszku, olej, natka pietruszki, groszek ptysiowy lub grzanki do zupy.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska
Kategoria: zupy i kremy, dania obiadowe
Data wpisu: 19.03.2014 Nr katalogowy: KS100094 |
|
Składniki i proporcje:
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Białą część pora drobno pokroić i podsmażyć w garnku na oleju. Marchewki, pietruszki, czosnek oraz selera obrać i pokroić w mniejsze kawałeczki a następnie dodać do pora. Warzywa zalać wodą, dodać soczewicę oraz sól i pieprz. Wody powinno być tylko tyle aby przykryła zawartość garnka. Gotować do czasu aż warzywa oraz soczewica będą miękkie. Chwilę przestudzić a następnie zmiksować na gładki krem - jeśli konsystencja wydaje się nam zbyt gęsta, dolać przegotowanej wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką w proszku oraz curry. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami do zupy oraz z drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodatkowe informacje:
Jeśli mamy ochotę na sycącą i rozgrzewającą potrawę to ta zupa okaże się strzałem w dziesiątkę.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com