ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - Gość
Taka sałatka była do kupienia w PRLu w czasie kryz...
Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!

Pasta z sera żółtego

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

Składniki: ser żółty, majonez, czosnek, papryka słodka w proszku.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska

Kategoria: śniadanie, dodatki do pieczywa

 

Data wpisu: 21.11.2013

Nr katalogowy: KS100011

 

Pasta z sera żółtego czosnek


  • 100011-pasta_z_sera_zoltego-fot1a

Składniki i proporcje:

  • 20 dag sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • papryka słodka w proszku

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • tarka
  • wyciskacz do czosnku
  • salaterka lub miseczka
  • 100011-pasta_z_sera_zoltego-fot2a

Przygotowanie:

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do sera żółtego dodać  wyciśnięty czosnek, szczyptę słodkiej papryki w proszku oraz majonez. Dokładnie wymieszać.

Dodatkowe informacje:

Przepis na tą pastę wywodzi się z mojego rodzinnego domu, szczególnie często była obecna na naszym stole gdy "w powietrzu wisiało" jakieś choróbsko, później zagościła jako częstszy bywalec, urozmaicający kanapki.

Rewelacyjnie komponuje się z chlebem razowym i pomidorem.


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji