01-2015, 5 Komentarzy
01-2015, 2 Komentarze
01-2015, 4 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, 3 Komentarze
12-2014, Brak komentarzy
12-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, Brak komentarzy
11-2014, 1 Komentarz
11-2014, 1 Komentarz
Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.
Składniki: jabłka, amarantus, rodzynki, cukier trzcinowy, cynamon, olej.
Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących
Kategoria: ciasta i desery
Data wpisu: 25.02.2014 Nr katalogowy: KS100088 |
Składniki i proporcje:
Jabłka pieczone z rodzynkami (w przeliczeniu na 1 jabłko):
Jabłka pieczone z rodzynkami i amarantusem (w przeliczeniu na 1 jabłko):
Jabłka pieczone z amarantusem (w przeliczeniu na 1 jabłko):
Przydatne akcesoria i osprzęt:
Przygotowanie:
Jabłka umyć i osuszyć. Na wysokości ok. 1/4 jabłka ściąć górną część jabłka i usunąć gniazdo nasienne. Każde jabłko naciąć dookoła mniej więcej w połowie wysokości. Składniki nadzienia wymieszać i napełnić nimi jabłka. Jabłka układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem, na końcu podlać je wodą. Jabłka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 25-30 minut.
WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:
DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:
Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.
Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com
Mam nadzieję, że "powtórka" była równie smaczna :-) Pozdrawiam:-)