ciasta przepisy kulinarne

Najnowsze przepisy

Ciasto z wiśniami na biszkoptach (bez pieczenia)

01-2015, 5 Komentarzy

Pałki z kurczaka w piwie

01-2015, 2 Komentarze

Sernik wiedeński

01-2015, 4 Komentarze

Karp w migdałach

12-2014, 3 Komentarze

Gnocchi na szpinaku

12-2014, 3 Komentarze

Sałatka z sałatą rzymską

12-2014, Brak komentarzy

Ciastka jaglane

12-2014, 1 Komentarz

Racuchy z brzoskwiniami

11-2014, 1 Komentarz

Czekoladowy crunch

11-2014, 1 Komentarz

Łazanki

11-2014, Brak komentarzy

Czekoladowe ciasto owsiane

11-2014, 1 Komentarz

Zupa krem z dyni

11-2014, 1 Komentarz

Znajdź przepis

- SKŁADNIKI -
- KATEGORIA -
- DIETA -
- CZAS PRZYGOTOWANIA -

Polecane miejsca

hotele i restauracje w pałacach

przepisy kulinarne

deser owocowy

Nasz Biuletyn

Zaprenumeruj bezpłatny biuletyn. Poniżej wpisz swoje dane:

Przepis tygodnia

Lubią nas:

Nowe komentarze

Gość - mira
Jak smakuje ten pasztet? Czy tak samo jak pasztet ...
Gość - Ilona
Proste danie a jakie dobre!! U mnie weszło do stał...
Gość - rozalia
Super przepis na zagospodarowanie nadmiaru pieczyw...
A jaka pyszna ta klasyka! Dziękuję!
Gość - Chrapka
Ach, klasyka gatunku w najlepszy wydaniu! Cudny

Pieczone jabłka w trzech odsłonach

Czas przygotowania: od 30 min. do 60 min.

Składniki: jabłka, amarantus, rodzynki, cukier trzcinowy, cynamon, olej.

Dieta: bez ograniczeń, wegetariańska, wegańska, dla mam karmiących

Kategoria: ciasta i desery

 

Data wpisu: 25.02.2014

Nr katalogowy: KS100088

 

pieczone jabłka w trzech odsłonach


  • 100088-pieczone_jablka_w_trzech_odslonach-fot1a

Składniki i proporcje:

  • jabłka - ilość wg uznania
  • odrobina oleju
  • 0,5 szklanki wody

Jabłka pieczone z rodzynkami (w przeliczeniu na 1 jabłko):

  • 2 łyżeczki rodzynek
  • cynamon do smaku

Jabłka pieczone z rodzynkami i amarantusem (w przeliczeniu na 1 jabłko):

  • 2 łyżeczki amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • szczypta cukru
  • cynamon do smaku

Jabłka pieczone z amarantusem (w przeliczeniu na 1 jabłko):

  • 3 łyżeczki amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżeczka cukru
  • cynamon do smaku

Przydatne akcesoria i osprzęt:

  • naczynie żaroodporne
  • 100088-pieczone_jablka_w_trzech_odslonach-fot2a
  • 100088-pieczone_jablka_w_trzech_odslonach-fot3a

Przygotowanie:

Jabłka umyć i osuszyć. Na wysokości ok. 1/4 jabłka ściąć górną część jabłka i usunąć gniazdo nasienne. Każde jabłko naciąć  dookoła mniej więcej w połowie wysokości. Składniki nadzienia wymieszać i napełnić nimi jabłka. Jabłka układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem, na końcu podlać je wodą. Jabłka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 25-30 minut.

 


WARTO ZOBACZYĆ I POSMAKOWAĆ:


DODAJ SWÓJ KOMENTARZ:

Dodanie komentarza w serwisie KOPALNIA SMAKU jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Aby przy komentarzach pojawiał się awatar (obrazek) należy mieć konto w serwisie www.gravatar.com

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji